Utrustning

Jag använder 2 olika typer av drönare så kallade UAV:er för att med stor flexibilitet och kostnadseffektivitet erbjuda högkvalitativa flygfoton och flygfilm. Sen använder jag även en liten steadycam, DJI Osmo för att få stabil film på backen i kombination med en Panasonic GH4 på div film och foto jobb.

På den andra drönaren en DJI Inspire 2 sitter en MFT kamera som tar bilder på 20.8 megapixel och kan filma i upp till 5.2k RAW CinemaDNG. Sen använder jag även en Phantom 4 PRO pga sitt smidiga format till div jobb. Den kan filma i 4k samt ta bilder på 20 megapixel.

Samtliga UAV är utrustade med GPS som gör att de kan låsas på speciella koordinater och en viss höjd.

Jag flyger alltid med videolänk, s.k. FPV, dvs att man alltid kan se vad jag filmar eller fotograferar i realtid. Det innebär att även du som beställare har möjlighet att se resultatet redan innan jag landat. Beställaren / regissören är alltid välkommen att kommunicera med piloten under flygning. Allt material levereras sedan i råformat via Google Drive, dropbox eller kan kopieras till er direkt på plats.

Inspire 2
Image
DJI Inspire 2. 20.8 megapixel MFT kamera som kan filma i 5.2k RAW CinemaDNG. Har en flygtid på mellan 21-25 minuter.

Phantom 4 PRO
Phantom 4 Pro
DJI Phantom 4 PRO. Liten och smidig drönare med 1 tums sensor, som kan filma i 4k samt ta bilder på 20 megapixel. Har en flygtid på mellan 25-30 minuter.
Panasonic GH4
Panasonic GH4
Panasonic GH4. Fantastisk kamera som tar bilder på 16mpx och kan filma i Ultra HD.